Hoog-Beerzel-appartement-interview.jpg
Actueel, Wonen

Familie Morre kocht een penthouse: “Al onze wensen werden ingewilligd”

31 juli 2019

De familie Morre woont momenteel in een fraaie villa in het groen in Keerbergen. Maar binnen afzienbare tijd verlaten ze hun woning na twintig jaar om te verhuizen naar een penthouse in Hoog Beerzel. Nu de zoon in september in Leuven gaat studeren wordt de ruime woning te groot voor hun tweetjes.

En ik wil nog samen naar een appartement kunnen verhuizen. Want als je te lang wacht riskeer je dat een van de twee wegvalt en dan wordt zo’n verhuis een pijnlijke zaak
Mevrouw Morre

Specifieke eisen

Ze waren al lang op zoek naar een geschikt appartement, maar vonden tot voor kort niets naar hun gading.

Guy Morre: “We stelden zeer specifieke eisen aan ons nieuwe appartement. Het moest een penthouse zijn van minstens 150 m². Het moest drie slaapkamers, twee badkamers én een groot terras hebben. Én, het moest in de buurt zijn van waar we nu wonen omdat we ons hele sociale netwerk hier hebben uitgebouwd. Dat waren de basisuitgangspunten. We zijn op diverse plaatsen geweest, maar nergens vonden we iets naar onze zin.”

Geen verkoopgesprek

Tot ze een advertentie over Hoog Beerzel zagen in een plaatselijk magazine.

Guy Morre: “Dat leek ons wel iets. Maar we vreesden dat we al te laat zouden zijn. We hebben onmiddellijk gebeld en we hadden geluk: er was nog een penthouse te koop. We hebben toen een afspraak gemaakt met Christa en die eerste ontmoeting is ons buitengewoon bevallen. Ook latere contacten met Christa en Johan waren zó anders dan bij de andere projecten. Je had echt niet de indruk dat je in een verkoopgesprek zat.”

Hoog Beerzel Maatwerk

Er werd met al onze wensen rekening gehouden

“Het was eerder alsof je een appartement van iemand persoonlijk aan het kopen was. Er zat helemaal geen druk op. Christa luisterde heel goed en voelde van in het begin perfect aan wat wij wilden. Er was ook veel mogelijk. In eerste instantie was het penthouse iets kleiner en toen we vroegen of dat nog aan te passen was, bleek dat geen enkel probleem. We hebben ook samen de hele inrichting bekeken, hier en daar wat muren verplaatst tot de indeling precies zo was als wij het wilden. Er werd met al onze wensen rekening gehouden. Ook het feit dat we zelf konden bepalen hoe keuken en badkamers zouden ingericht worden en we de materialen zelf konden kiezen was een pluspunt.”

Terug in het groen

In Keerbergen woont het echtpaar in een bijzonder rustige, groene omgeving en dat speelde ook een rol in de keuze voor Hoog Beerzel:

“De term ‘Parkappartementen” beviel ons heel erg goed. We komen uit een rustige, groene omgeving. Nu gaan we terug wonen in een rustig, bomenrijk park met veel groen. Bovendien is Hoog Beerzel autoluw wat ook een bijkomende troef is.”

Uitkijken naar de verhuis

De familie Morre kijkt vol verwachting uit naar de verhuis naar Hoog Beerzel. Een woning verlaten waar je 20 jaar met veel plezier gewoond hebt, is natuurlijk niet niks. Toch twijfelt het koppel er niet aan dat ze zich snel zullen thuis voelen in hun nieuwe penthouse én dat ze ten volle van het leven zullen genieten in Hoog Beerzel.