hoog-beerzel-blog-Pieter-Jan-en-Evelien.jpg
Algemeen, Actueel

Pieter Jan en Evelien: “Nu horen we vogeltjes fluiten in plaats van autogeluiden”

16 juni 2022

Pieter Jan en Evelien besloten een paar maanden geleden om de mooie stad Leuven in te ruilen voor een groenere woonomgeving. Eerst gingen ze op zoek naar een bouwgrond, maar ze veranderden van gedachten toen ze de parkwoningen in Hoog Beerzel ontdekten.

Meteen verkocht

Evelien: “Ik ben van Limburg en Pieter Jan is van Antwerpen, dus we zochten een huis ergens tussenin dat goed bereikbaar was met openbaar vervoer. In eerste instantie zochten we naar bouwgronden maar die van Hoog Beerzel waren al verkocht. Toen zagen we dat ze hier ook huizen gingen bouwen. We hebben meteen contact opgenomen met Christa van 2B2C Projects die ons uitnodigde om eens te komen kijken. ‘Dan ben je meteen verkocht’, zei ze. En dat was ook zo.”

Moderne stijl

Pieter Jan: “We kozen diezelfde dag nog voor een halfopen bebouwing op de hoek van de wijk. Dat was meteen onze favoriet, want het ligt redelijk afgelegen en je hebt er veel privacy. De strakke, moderne stijl van de woning sprak ons ook aan, want dat vind je niet snel in bestaande huizen, of toch niet aan een betaalbare prijs. Qua grootte is de woning en de tuin ideaal voor ons.”

Meedenken

Evelien: “Het fijne was dat we konden meedenken over de plannen, zonder van nul te moeten beginnen. Het was een mooie middenweg want als je bouwt of verbouwt moet je met zoveel rekening houden en we zagen het niet zitten dat helemaal alleen te doen. Pieter Jan: “We hebben veel aan de begeleiding gehad om beslissingen te maken. Christa gaf altijd haar eerlijke mening en dat heb je ook nodig want anders maak je misschien keuzes waar je achteraf spijt van hebt.”

Tot rust komen

Evelien: “Gisteren zette ik het raam open tijdens het werk en dan hoor je de vogeltjes fluiten. In Leuven hoorden we dan bussen en auto's (lacht).” Pieter Jan: “Die rust is iets wat we heel bewust zijn gaan opzoeken. Zeker na corona en al dat thuiswerken, dan besef je dat een appartementje midden in de stad niet ideaal is. Leuven is een super leuke stad, maar je kon niet echt tot rust komen. Hier stap je buiten en zit je er middenin. Daar zochten we naar.”

Wijkgevoel

Evelien: “Ik heb vroeger in een wijk gewoond als kind. Dat was super tof, want je kon gewoon buiten komen en met de kinderen op straat spelen. Er is ook altijd volk.” Pieter Jan: “Dit is een hele nieuwe wijk. We wonen in een doodlopend straatje en er is een grasveldje in het midden van wijk. Als we later kinderen hebben kunnen zij spelen terwijl wij tot rust kunnen komen. Dat heeft ons over de streep getrokken.”

Interesse in een PARKwoning?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan door te bellen naar: 0471 - 23 24 25. U kunt ook het formulier op deze website invullen zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Gesprek aanvragen