Woning-Plus-Architecten-Hoog-Beerzel.jpg
Algemeen, Actueel, Wonen

Plus Architecten

24 januari 2020

INTERVIEW MET ARCHITECT EGIDE MEERTENS

Het bureau Egide Meertens Plus Architecten tekende in Hoog Beerzel voor tien woningen aan de straatkant. Het zijn vijf clusters van halfvrije woningen die op de rand van de verkaveling staan en de bezoeker een eerste indruk geven van het woonpark. Architect Egide Meertens was bij de eerste kennismaking onder de indruk van de omgeving en van de allure die het park en zijn kader, onder andere de bestaande witte villa, uitstraalde.

Gevoel voor architectuur

Egide Meertens: “Niet alleen het park is prachtig, ook de omgeving waarin het ingebed zit spreekt tot de verbeelding.” Toch was het niet zozeer de omgeving dan wel de mindset van de opdrachtgever die hem inspireerde: “Ik merkte van bij het eerste contact dat 2B2C mensen zijn met gevoel voor architectuur. Bij hun konden we ons als architecten creatief uitleven.”

Variatie

“Ons uitgangspunt was dat de woningen moesten matchen met de omgeving én dat er variatie moest zitten in de look en feel, ook al zijn het vijf clusters van twee woningen op een rij. We hebben goed voor ogen gehouden dat iedere eigenaar zich moet kunnen identificeren met zijn woning. Zelfs twee woningen die tegen elkaar gebouwd zijn, hebben nog hun eigen identiteit.”

Het park binnenhalen

“Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de natuur, het park en de woonomgeving in elkaar konden overvloeien. Aan de straatkant deden we zulks bij een aantal woningen door het voorzien van een soort patio voor de voordeur. Een stukje groen dat van op de straatkant niet echt te zien is, maar dat wel nadrukkelijk aanwezig is als je van binnen naar buiten kijkt. De achterzijde van alle woningen hebben we helemaal opengetrokken met ruime raampartijen om het park als het ware naar binnen te halen.”

Licht

“Binnen hebben we de leefruimtes naar achteren gebracht zodat de bewoners de voeling met het park optimaal kunnen ervaren. We hebben ook gespeeld met licht, want dat is super belangrijk. De lichtinval in een keuken moet bijvoorbeeld anders zijn dan in een leefruimte. Daar is door de keuze van de raampartijen voor gezorgd.“

Plan eenvoudig je afspraak!